Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада сьогодні відновила роботу


На пленарному засіданні депутати заслухали звіти служб, котрі перевіряли функціонування електронної системи «Рада». Заступник голови СБУ Микола Герасименко заявив, що остаточні висновки щодо можливого втручання в систему «Рада» зроблять після детальної перевірки. На ранковому засіданні також розглянули кількість парламентських комітетів, збільшивши їх із 26 до 27. А на вечірньому засіданні мають розглянути вже питання про персональний склад комітетів. За ухвалення такого порядку денного проголосували 272 депутати.


На пленарному засіданні народні депутати заслухали звіти служб, котрі перевіряли функціонування електронної системи «Рада».

На ранковому засіданні також розглянули кількість парламентських комітетів, збільшивши їх із 26 до 27 – створено комітет з питань податкової й митної політики. А на вечірньому засіданні мають розглянути вже питання про персональний склад комітетів.

За ухвалення такого порядку денного проголосували 272 депутатів.

Заступник голови Служби безпеки Микола Герасименко заявив у Верховній Раді, що остаточні висновки щодо можливого втручання в систему «Рада» зроблять після детальної перевірки. За його словами, для з’ясування цієї ситуації є ще 8 днів.

У вівторок, для обрання Юлії Тимошенко прем’єром не вистачило одного голосу. «За» проголосували 225 депутатів. При цьому під час голосування за Тимошенко, за твердженням депутатів від БЮТУ і НУНСу, не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування – не спрацювала картка одного з депутатів, а спікеру Арсенію Яценюку перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Арсеній Яценюк заявив, що має намір звернутися до парламентського регламентного комітету після його створення з приводу ситуації з його карткою для голосування.

Як наголосив Голова Верховної Ради, йдеться про репутацію однієї з найбільших гілок української влади – законодавчої: «Який приклад ми показуємо 47 мільйонам українців, що депутат один в одного право голосу відбирає?»

****** У середу Верховна Рада так і не змогла зібратися на засідання – представники Партії регіонів заблокували трибуну.

Цього дня очікувалося чергове голосування щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем''єр-міністра.

Президент Віктор Ющенко знову подав її кандидатуру на розгляд Верховної Ради.

Не брали участі у голосуванні три фракції – Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина.

Коаліція демократичних сил наполягає, щоб чергове голосування за прем’єра відбулося шляхом або голосування бюлетенями або підняттям рук.

Натомість опозиція не підтримує такого голосування. Представник Партії регіонів.

Матеріали до теми:

• Почнуть консультаціями. А чим закінчать? • Хто заважає Тимошенко стати прем’єром? • Що стоїть за останніми подіями у Верховній Раді? (Прямий ефір) • Голосування за прем’єра: дубль два! • Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG