Доступність посилання

ТОП новини

НОВОРІЧНИЙ ВОЯЖ. Куди вирушають українці на зимові свята?


Надія Шерстюк, Віола Бурда Дев’ять днів відпочиватимуть українці під час новорічних та різдвяних свят. Політики та зірки шоу-бізнесу похваляються своїми новорічно-турстичними маршрутами: гірськолижні курорти Австрії, Африка...Прості ж українці їдуть у більш доступні Карпатські гори та найдешевші морські курорти: Єгипет, Туреччина. Водночас, під час зимових свят відпочинок дорожчає порівняно з буднями. Скільки коштує відпочити в Карпатах, та чи можна ще забронювати місця? Які туристичні маршрути нині є модними серед українціцв?

ГЛАС НАРОДУ:
Чи поїдете ви кудись на новорічні свята?
Володимир Миколайович, пенсіонер:
- Ні, будемо за столом зустрічати. Діти прийдуть— та й все!
Олена, менеджер:
- З хлопцем поїдемо в Сваляву. Хотілося б також і на море!
Євген, провідний спеціаліст у Міністерстві економіки:
- Ми новорічні свята звикли зустрічати в родинному колі.
Наталя, держслужбовець:
- Я хочу бути дома з сім''єю. Спочатку малі діти були, а з часом, з віком тягне додому.
Володимир, бізнесмен:
- На Новий рік буду з родиною.
Оля, студентка:
- Я сама з Маріуполя, і двічі на рік їжджу додому, зокрема, на Новий рік.
Андрій, проектувальник:
- Поїду додому, до рідних у гості.
Тетяна Дмитрівна, біохімік:
- Ми збиралися поїхати в Польщу на лижах покататися, але, на жаль, чоловік захворів, то ми залишилися.
Всеволод, музикант:
- Дома, з батьками буду зустрічати.
Віта, педагог:
- Дома! У мене багато справ.
Від Єгипту до Карпат

На новорічні свята люди з малими дітьми віддають перевагу морському і відносно дешевому відпочинку, наприклад, у Єгипті. Фанати гір їдуть у Карпати, а бездітні і неспортивні беруть екскурсійні тури, популярність яких різко зростає саме під Новий рік, розповідає Володимир, менеджер однієї з київських туристичних фірм.

«З дітьми більше їдуть до моря. А молодь тягне в гори. Популярні автобусні поїздки у Прагу, у Будапешт. За 6 днів 160 євро – це до Чехії ».

Якщо хочеться відносно недорого відпочити у Закарпатті, то планувати цю поїздку треба майже відразу після літніх відпусток, каже Микола Фіцай, директор однієї з маленьких закарпатських туристичних баз. Скільки коштує такий відпочинок і чим можна розважитися , розповідає Микола Фицай:

«За два місяці наперед замовляють. У нас з харчуванням 130 гривень на добу. Ми можемо і коні з санями організувати. Лижі, Дід Мороз, Снігурки...»

Телеведучий Ігор Пелих не розуміє тих людей, які їдуть зустрічати Новий рік у Єгипті. Сам він з об’єктивних причин не планує новорічного відпочинку за кордоном — має трьох малих дітей і, найголовніше, давню сімейну традицію:

«На Новий рік ми принципово не їдемо за кордон. Є резон для молодої закоханої пари поїхати у Париж чи у Вільнюс. Новорічна річ для нас, саме бамкання годинника – це дома з батьками».

XS
SM
MD
LG