Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерська акція «Миколай про тебе не забуде» проходить і в Луганську


Ярослав Гребенюк Луганськ, 17 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську вперше розпочалась акція «Миколай про тебе не забуде». Учора волонтери з педагогічного університету вийшли на вулиці, щоб нагадати людям про свято, що наближається.

В акції взяли участь усі волонтерські загони Луганського педагогічного університету
(RadioSvoboda.Ua)
Біля головного корпусу педуніверситету зібрались кілька десятків студентів-учасників волонтерських загонів. Загони з різних факультетів об’єднались, щоб вийти на головні вулиці міста та привітати усіх перехожих зі святом, що наближається.

Вони дарували людям листівки, до кожної з яких була прикріплена цукерка. Листівки зробили власноруч дівчата-волонтери.

«Ми прийшли взяти участь у акції, щоб нагадати людям про День Святого Миколая-чудотворця. І ще люди мають знати, що існують волонтерські загони, що такий рух існує, що є люди, які готові допомогти безкорисливо», – розповіла третьокурсниця природно-географічного факультету Ольга Гаврильчик.

Наталка Муськіна (праворуч) – ініціатор акції «Миколай про тебе не забуде» у Луганську
(RadioSvoboda.Ua)
Акція «Миколай про тебе не забуде» народилась на Західній Україні кілька років тому. У Луганську її започаткували цього року волонтери загону SMART із факультету іноземних мов та особисто голова загону Наталка Муськіна.

«Завжди приємно, коли тобі приділяють увагу»

Часто з нагадування волонтерів розпочиналась ціла естафета вітань. Жителька Луганська Світлана Глинська зазначає, що обов’язково привітає із святом своїх близьких: «Якщо чесно, я забула про День Святого Миколая. Ми зазвичай Новий рік святкуємо… Але це ж завжди приємно, коли тобі приділяють увагу».

Утім, не всі раділи поздоровленням. Дехто цурався волонтерів, убачаючи у привітанні якийсь інший смисл, дехто зупинявся і розпитував, чому його вітають з «іноземним» святом.

Скажімо, Віталій не сприймає День Святого Миколая як свято взагалі: «Мені б більше сподобалось, якби мене привітали з іншим. Ну, з чим?.. Так одразу й не скажу. Якби вони знали, що я ціную, вітали з чимось важливим для мене… День Святого Миколая для мене – не цінність, тому й вітання не зворушило. Однак, якщо люди організувались задля цього, це радує. Я завжди «за» будь-яку організацію, якщо ініціатива йде знизу, а не за вказівкою згори».

Вітання перехожих на вулицях міста – перший етап акції луганських волонтерів. А безпосередньо у День Святого Миколая, 19 грудня, за словами координатора акції Наталки Муськіної, загони відвідають обласний дитячий будинок із подарунками – теплими речами та іграшками, які вони зібрали серед студентів. Також на сиріт очікують ласощі та концерт.
XS
SM
MD
LG