Доступність посилання

ТОП новини

Спроба №2. Чи вдасться Тимошенко сьогодні стати Прем’єром?


Тетяна Ярмощук Київ, 18 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – І знову прем’єріада! Після невдалої спроби тиждень тому, коаліція сьогодні знову спробує проголосувати за кандидатуру Тимошенко на пост Прем’єр-міністра.

Прем’єр-міністр, склад уряду, комітети та президія Верховної Ради – такий план дій на сьогодні ухвалили парламентарі. Однак чимало питань з цього переліку мають бути доопрацьовані сьогодні до початку сесійного засідання. Скажімо, «Наша Україна – Народна самооборона» ще не встигла розглянути на засіданні фракції персональний склад уряду. Олесь Доній зазначив: «Логічним би виглядав наступний алгоритм. Спочатку кожна політична сила повинна висувати кандидатів у міністри. Потім має бути їх обговорення, бажано було б заслуховування цих кандидатів. А вже після цього голосування, або якщо альтернативні кандидатури – рейтингове голосування».

Регіонали лише за комуніста?

Тим часом опозиція ще остаточно не визначилася із кандидатурою першого віце-спікера. Регіонали не відкидають, що кандидатура комуніста Мартинюка може бути змінена. Михайло Чечетов повідомив: «Був узгоджений варіант щодо Адама Мартинюка, від фракцій, які не увійшли у коаліцію. Але узгодження ще тривають, і можливі ще якісь зміни. Втім, якщо рішення буде змінене, то воно буде узгодженим. Тобто, не буде, що Партія регіонів сказала «так», а хтось агакне. Рішення буде консолідоване».

Хто нині контролює ситуацію: Президент, Тимошенко чи коаліція, покаже сьогоднішня явка депутатів, переконаний політичний експерт Андрій Єрмолаєв: «Якщо буде вся коаліція у зборі, то висока ймовірність, що при дисциплінарному голосуванні руками Тимошенко отримає 226-227 голосів. Але якщо нейтралітет Президента буде сприйнятий у НУНСі як сигнал до самовизначення, я не виключаю, що за таких обставин може просто не вистачити кілька голосів при реєстрації. І це буде сигналом того, що у Тимошенко не буде шансів на прем’єрство». Перше голосування за кандидатуру Тимошенко-Прем’єра відбулося рівно тиждень тому. Тоді, щоб посісти це крісло, їй не вистачило одного голосу.
XS
SM
MD
LG