Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому Президент хоче бачити міністром оборони Єханурова, а не Гриценка? Чим загрожують великі банківські відсотки зі вкладів? На що варто звернути увагу, купуючи житло з передсвятковими знижками?


Ірина Біла Київ, 18 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Зважаючи, що до армії великий інтерес мають не лише військові, а й бізнес, тому армія залишається одним із найпотужніших монополістів у сфері українських ресурсів. Відтак збереження на цій посаді такої постаті, як Гриценко, – це подразник. Політолог Андрій Єрмолаєв вбачає в заміні Гриценка на Єханурова не стільки якусь складну гру Президента навколо складу Кабміну, скільки більш банальну, меркантильну проблему. Ющенко просто прибрав менеджера, який демонстрував надмірну самостійність. Про це політолог наголошує в газеті «День» у матеріалі «Андрій Єрмолаєв: «У помаранчевої політичної команди де-факто новий лідер – Юлія Тимошенко».

Надмірна щедрість банкірів викликала підозри у головного регулятора фінансового ринку – Національного банку. Як стало відомо «Газеті 24», голова НБУ Володимир Стельмах відправив листа усім українським банкам, в якому висловив стурбованість, що багато фінансових установ завищують ставки зі вкладів. Головний банкір вважає цю тенденцію надто небезпечною і здатною зруйнувати стабільність банків. Стаття називається «Підозріла щедрість».

Сьогодні в Україні підготовку фахівців з вищою освітою здійснюють 920 вузів усіх рівнів акредитації та форм власності. Вони підпорядковані 28 міністерствам і відомствам. Такої практики не має жодна європейська країна, стверджує в інтерв’ю газеті «Голос України» заступник міністра освіти і науки Василь Шинкарук.

«Якщо ви вирішили купити квартиру з передсвятковою знижкою, переконайтеся, чи не є ваше майбутнє житло залежалим товаром», про це попереджає газета «Діло» у публікації «Новорічний розпродаж квадратних метрів».

Найщасливішими під час зимових свят, котрі розпочинаються 19 грудня, у день Святого Миколая, повинні бути діти, пише газета «Вечірні вісті». Адже цей святий, перш за все захисник і покровитель малюків. Тому кожна дитина вранці 19 грудня повинна отримати подарунок від «доброго дідуся».

А ще «Вечірні вісті» інформують, що сьогодні ввечері запалять вогні головної новорічної ялинки країни. Гірлянди засяють о 17.30, але через кілька хвилин погаснуть. Мова йде про звичайне випробування електричних прикрас, перед тим, як представити вбрану красуню киянам. І ще: кияни вважають, що новорічна ялинка має бути штучною. Про це «Жива ялинка на Майдані – востаннє».
XS
SM
MD
LG