Доступність посилання

ТОП новини

В Узбекистані опозиціонери і правозахисники заявили, що президентські вибори, котрі відбулися в неділю, не були ні вільними, ні чесними


Місцеві оглядачі не сумніваються, що перемогу отримає нинішній Президент Узбекистану Іслам Карімов: який перебуває при владі вже 18 років.

Іслам Карімов – 18 років при владі
В країні немає офіційно зареєстрованих опозиційних партій.

Місцеві оглядачі не сумніваються, що перемогу отримає нинішній Президент Узбекистану Іслам Карімов: який перебуває при владі вже 18 років.

Три суперники 69-річного Іслама Карімова – маловідомі політики, котрі не раз публічно висловлювали підтримку діючому президенту.

Наразі не зрозуміле юридичне підґрунтя участі Іслама Карімова у нинішніх виборах, оскільки Конституція Узбекистану забороняє перебувати на президентській посаді більше двох термінів поспіль.

Другий термін президентства Карімова завершився ще на початку 2007 року. Не було жодного офіційного пояснення від влади, на якій підставі Іслам Карімов балотувався втретє.

На виборах в Узбекистані були присутні спостерігачі від 30-ти країн і 5-ти міжнародних організацій, у тому числі й невелика група від ОБСЄ.

Ще жодного разу західні спостерігачі не визнали вибори в Узбекистані, ні парламентські, ні президентські, – як вільні та справедливі.

Влада Узбекистану не допустила на нинішні президентські вибори західних журналістів. Екзит-поли в Узбекистані заборонені законом.

Остаточні результати виборів Центрвиборчком має оголосити протягом 10-ти днів – до 3 січня.

Явка виборців становила понад 80 відсотків.
XS
SM
MD
LG