Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко переконаний, що Україна вже найближчим часом стане членом Світової організації торгівлі


Про це Президент України заявив у понеділок, представляючи нового міністра юстиції Миколу Оніщука перед співробітниками міністерства.

Про це Президент України заявив у понеділок, представляючи нового міністра юстиції Миколу Оніщука перед співробітниками міністерства.

За словами Ющенка, одразу після цього Україна буде ініціювати закінчення переговорів щодо поглибленої угоди з ЄС.

«Вінцем цього буде асоційоване членство України в ЄС. Ми все зробимо, щоб ця сюжетна лінія увінчувала цей процес», – наголосив Віктор Ющенко.

Крім того, глава держави висловив думку, що не пізніше другого кварталу наступного року відбудуться переговори між Україною та ЄС щодо формування зони вільної торгівлі.

«У мене є велике відчуття, що в першому чи другому кварталі 2008 року ми невідкладно розпочнемо переговори з ЄС щодо встановлення зони вільної торгівлі», – сказав Президент.

Наприкінці листопада Європейський Союз висунув останню вимогу щодо вступу України до Світової організації торгівлі – Києву необхідно, ще до вступу в організацію (вперше в світовій практиці), переглянути регулювання експортних мит. Україна заявила про готовність не тільки зберегти нинішні рівні експортних мит, а й знизити ці ставки на п''ять товарних груп, чутливих для ЄС, аж до відмови від експортного мита після вступу до СОТ і набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Через неузгодженість цього питання зірвався графік вступу України до СОТ. Таким чином, Україні вступити до СОТ у 2007 році, як очікувалося раніше, вже не вдасться.
XS
SM
MD
LG