Доступність посилання

ТОП новини

Християни більшості церков світу в ці дні святкують Різдво Христове


Більшість християнських церков світу, серед них і православних, відзначає Різдво Христове 24–25 грудня. 6–7 січня його святкують окремі православні церкви: Російська, Українська, Сербська, Грузинська та Єрусалимська, – а також деякі греко-католицькі церкви.


У Вифлеємі на Західному березі Йордану, де, за Біблією, народився Ісус Христос, тисячі прочан – найбільше за останні роки – в ніч на вівторок узяли участь у Різдвяній службі Божій.

За словами мешканців Вифлеєма, цьогорічне Різдво – найспокійніше за досить тривалий час. Різдвяну богослужбу підтримали палестинська влада та західні країни – вона мала б посприяти встановленню миру в близькосхідному регіоні.

У Ватикані урочистості відкрив ще в понеділок увечері Папа Римський Бенедикт XVI, запаливши свічку миру у вікні своєї резиденції, яке виходить на площу Святого Петра.

Під час Богослужіння в ніч на вівторок у базиліці Святого Петра глава Римо-католицької церкви закликав людей знаходити час і місце для Бога. За словами Понтифіка, «сповіщати про присутність Бога серед нас» є почесним та радісним обов’язком для всіх.

Удень у вівторок Папа виступив на головній ватиканській площі з традиційним різдвяним зверненням «Урбі ет орбі». Понтифік просив усіх людей доброї волі благати Господа про мир на Землі.

Бенедикт XVI нагадав про злидні, які терплять мільйони бідних та безпритульних, а також скритикував «безжалісну експлуатацію» планети.

Більшість християнських церков світу, серед них і православних, відзначає Різдво Христове 24–25 грудня.

6–7 січня його святкують переважно окремі православні церкви: Російська, Українська, Сербська, Грузинська та Єрусалимська, – а також деякі греко-католицькі церкви.

Християн, які відзначають свято цими грудневими днями, привітав і Президент України. Віктор Ющенко побажав їм гарного здоров’я, щастя й Божої ласки для кожної родини.

Матеріали до теми:

• Папа Римський Бенедикт XVI закликав до миру і розв’язання збройних конфліктів на Близькому Сході, в Африці та в інших місцях планети • Папа Римський виступив за завершення конфліктів в Іраку та Афганістані
XS
SM
MD
LG