Доступність посилання

ТОП новини

Донецький бізнесмен став найвпливовішим кримським політиком – результати опитування кримських і київських експертів


Володимир Притула Сімферополь, 25 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кримські і київські експерти визнали народного депутата України від Партії регіонів, колишнього підприємця з Макіївки Антона Пригодського найвпливовішим політиком Криму. За результатами опитування, проведеного одним із дослідницьких центрів автономії, політик-«регіонал», якого місцева преса називала «куратором Криму», отримав найвищий бал впливовості, випередивши усіх перших осіб Криму.

Антон Пригодський
Уперше за більш як 10 років проведення опитувань найвпливовішим у Криму політиком став представник іншого українського регіону. Втім, дуже важливого – Донецького, і до того ж активіст саме Партії регіонів.

Народний депутат України, колишній макіївський підприємець Антон Пригодський, якого в кримській пресі називали «куратором Криму», за підсумками опитування експертів Кримського Незалежного Центру політичних дослідників і журналістів отримав найвищий бал впливовості – 7,92 із 10 можливих. Його найближчі соратники – голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко та авторитетний кримський депутат Олександр Мельник, якого за часів першого керування МВС Юрієм Луценком правоохоронці підозрювали у причетності до криміналітету, посіли наступні за Антоном Пригодським місця у першій трійці.

Інші наближені до донецького нардепа політики – голова бюджетної комісії Верховної Ради Криму Ігор Лукашев, секретар Ялтинської міськради Олексій Боярчук і начальник кримського главку міліції, депутат Макіївської міськради Анатолій Могильов – отримали місця у першій і другій десятках рейтингу впливовості. Втім, як вважають експерти, саме ці люди багато в чому визначали політичні та економічні процеси на півострові, особливо у земельній сфері, при цьому слід згадати події на плато Ай-Петрі.

У десятці – лідер Меджлісу, «нунсівці», колишні спікери...

Загалом, у списку 33 найвпливовіших політиків Криму 12 представників чи висуванців Партії регіонів і Блоку «За Януковича». Правда, кримського прем’єра Віктора Плакиду експерти поставили лише на далеке 16 місце. А до першої десятки увійшли лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв, колишній прокурор Криму, нардеп від НУНСу Віктор Шемчук, «організатор і сірий кардинал» Верховної Ради АРК Григорій Іоффе, колишній представник Президента України в Криму, теж депутат і «нунсівець» Геннадій Москаль, а також колишні спікери кримського парламенту «регіонал» Борис Дейч і комуніст Леонід Грач.

Два останніх, а також Сергій Куницин, Анатолій Гриценко, Василь Кисельов та Анатолій Франчук визнавалися найбільш впливовими політиками Криму у попередні роки.
XS
SM
MD
LG