Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Бенедикт XVI закликав до миру і розв’язання збройних конфліктів на Близькому Сході, в Африці та в інших місцях планети


На цьому Понтифік наголосив сьогодні опівдні, промовляючи до усіх вірян різдвяне послання «Urbi et Orbi» («Місту і світу»).

На цьому Понтифік наголосив сьогодні опівдні, промовляючи до усіх вірян різдвяне послання «Urbi et Orbi» («Місту і світу»).

Різдво – це день великої надії, зазначив Папа, Христове світло є носієм миру, нехай воно засіяє і дасть надію усім тим, хто перебуває у темряві злиднів, несправедливості і війни.

«Жертви кривавих збройних конфліктів, тероризму і насильства у будь-яких його проявах – спричиняють страждання цілим націям, але найбільш уразливими залишаються діти, жінки і люди похилого віку», – наголосив Понтифік.

Бенедикт XVI побажав, щоб Дитятко Ісус наповнило керівників урядів мудрістю та відвагою шукати і знаходити гуманні вирішення проблем.

Вночі під час різдвяної меси у Соборі Святого Петра Святіший отець закликав віруючих не забувати про духовність у сучасному матеріальному світі і знаходити час для Бога.

Папа Римський сказав: «Чи маємо ми час для ближнього, котрий потребує доброго слова від нас, від мене чи потребує моєї любові? Для страждаючого, котрому потрібна допомога? Для біженця чи безпритульного який шукає притулку? Чи маємо ми час і місце для Господа Бога?»

Папа Римський висловив побажання, щоб Христове світло увійшло в кожне людське серце, просвітило і зігріло кожний дім.
XS
SM
MD
LG