Доступність посилання

ТОП новини

Росія перекинула до Абхазії чеченські «батальйони смерті»? Візит Діда Мороза у Новорічну ніч коштуватиме 200 євро. (Огляд європейської преси)


Василь Зілгалов Прага, 25 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цими різдвяними днями не вщухає потік тривожних публікацій щодо ситуації в Абхазії, чимало видань інформують про посилене перекидання до цієї грузинської автономної республіки російської техніки та нових військових підрозділів з Росії саме з досвідом воєнних дій. Газети нагадують і про те, що Новий рік – це бізнес для агенцій Дідів Морозів.

Інтернет-видання «Грузія-Онлайн» повідомляє, з посиланням на російські джерела, що Росія перекинула до Абхазії під виглядом своїх миротворчих сил два чеченські батальйони «Захід» і «Схід», які називають «чеченськими батальйонами смерті» і котрі воювали на боці Росії у Чечні. Правда, ні офіційний Тбілісі, ні російські офіційні чинники не підтвердили цю інформацію, окрім заступника воєнного комісара Чечні, Героя Росії Саїд-Магомета Какієва. Згадане видання також наголошує, що Росія готується до визнання незалежності Абхазії, Південної Осетії і Придністров’я у відповідь на визнання Заходом одностороннього проголошення незалежності Косова. Грузія напередодні заявляла, що буде вживати всіх заходів для захисту свого суверенітету.

У разі ядерної війни Ізраїль може перемогти Іран?

Ізраїльська газета «Джерузалем Пост» публікує фрагменти з доповіді вашинґтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень, де йдеться про те, що в разі ядерної війни між Іраном та Ізраїлем останній може виграти її. За даними цього Центру, внаслідок можливого обміну ядерними ударами Іран втратить 16-20 мільйонів свого населення, Ізраїль же від 200 до 800 тисяч своїх громадян. Згідно з кількома сценаріями, Ізраїль здатний завдати також нищівних ядерних ударів по Сирії та Єгипту.

Агенції Дідів Морозів у Росії

Московський кореспондент французької газети «Фіґаро» пише у вівторок, що в столиці Росії цими днями можна повсюдно побачити Діда Мороза. Газета також зауважує, що агентства Дідів Морозів стали своєрідним бізнесом у цій країні. Так, півгодинний візит Діда Мороза коштує тут до 40 євро, а якщо ви хочете бачити Діда Мороза саме у Новорічну ніч, то викладайте щонайменше 200 євро. «Фігаро» також зауважує, що російські багачі хочуть здивувати своїх дітей у Новий рік і Дідом Морозом, який падає з мішком подарунків з неба на парашуті та Снігурочками, які надають, за свідченнями «Фіґаро», послуги, що їх не знайдете і в народних казках. А все це, за словами публікації у «Фіґаро», коштує шалених грошей і рахунки агенцій Дідів Морозів за такі розкішні новорічні сценарії «бухгалтерію не порадують».
XS
SM
MD
LG