Доступність посилання

ТОП новини

Хто може ховатися під маскою Діда Мороза? Чи наповнюються звичаями новорічні свята? Хто розробляє в Україні документи стратегічного спрямування?


Ірина Біла Київ, 27 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Хто може ховатися під маскою Діда Мороза? Чи наповнюються звичаями новорічні свята? Хто розробляє в Україні документи стратегічного спрямування? Більше про це читайте в сьогоднішній пресі.

Щоб привернути до себе увагу телеглядачів, українські канали не лише копіюють один в одного формат популярних програм, але й перекуповують розкручених телеведучих. Так, «інтерівець» Костянтин Стогній у новому році зустрінеться вже з глядачами ICTV. «Газета 24» з’ясовувала, чому і як телезірки розлучаються зі своїми каналами. Стаття називається «Стрибки по кнопках».

У цьому ж числі «Газета 24» попереджає, що під масками новорічних персонажів можуть ховатися не лише актори, але й злочинці. Докладніше про це йдеться в публікації «Злий Дід Мороз».

Газета «Голос України» пише, що тривалість новорічних свят в Україні збільшується, а от їхня наповненість ритуалами та звичаями зменшується. Замислитися над цими змінами пропонує автор матеріалу «Святковий час та простір».

А ще «Голос України» розповідає, що прогнозують нам зірки у наступному році, як підтримати переконання дитини про існування Діда Мороза та як не перебрати норму алкоголю за святковим столом.

Останнім часом створення документів стратегічного характеру в Україні стало прерогативою виключно політичних партій. У кожної з партійних програм є свої плюси, але недолік спільний: усі вони орієнтовані на короткочасні симпатії виборців, а не на стратегічні інтереси країни. У результаті Україна вже котрий рік живе без чіткого проекту реформ. Як виправити ситуацію, розповідає дописувач газети «День».

Про наміри збудувати на столичному Хрещатику нову 40-поверхову будівлю читаємо у газеті «Сегодня». Про те, хто лобіює цей проект і хто проти нього активно виступає, можна довідатись зі статті «Хрещатик отримає 160-метровий „зуб“».

Наявність стікера на лобовому склі автомобіля ще не означає, що інспектор ДАІ не стане перевіряти, чи є у водія оригінал полісу «автоцивілки». Як інформує газета «Факти», з 1 січня 2008 року Державтоінспекція почне контролювати, як виконується Закон про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
XS
SM
MD
LG