Доступність посилання

ТОП новини

У кримської міліції новий начальник із «квитком на війну» від Луценка


Володимир Притула Сімферополь, 28 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У кримської міліції новий начальник, якому міністр внутрішніх справ України «виписав квиток на війну». На підтвердження цього Юрій Луценко своїм наказом ліквідував кримське Управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків і Ялтинське міське управління внутрішніх справ. Про це міністр сьогодні повідомив у Сімферополі, представляючи командному складу міліції автономії нового виконувача обов’язків начальника кримського главку МВС Миколу Ільїчова.

Геннадій Москаль і Микола Іллічов раніше разом служили
(RadioSvoboda.Ua)
Тільки-но офіцери сіли на свої місця, міністр повідомив, що він уже не той Луценко зразка 2005 року і багато не говоритиме. Лише заявив: в автономії криміналітет живе дуже добре, а керівництво кримської міліції лише сприяє, щоб його життя було «легким і безтурботним». Висновки наспіли різкі: розформувати два управління – з боротьби з незаконним обігом наркотиків та міське в Ялті.

«Бандити не призначатимуть керівництво Криму!»

Яким чином раніше розставлялися міліцейські кадри в Криму, продемонстрував заступник голови Комітету Верховної Ради України з боротьби з організованою злочинністю, гроза кримського криміналітету Геннадій Москаль. Він увімкнув запис телефонної розмови начебто депутата кримського парламенту Олександра Мельника, раніше підозрюваного у керуванні організованим злочинним угрупованням «Сейлем», і попереднім керівником кримської міліції Анатолієм Могильовим. Авторитетний депутат рішуче заперечив проти звільнення якогось одного міліцейського начальника і призначення іншого.

Голос Мельника: «Анатоліє Володимировичу, я ніколи в житті нічого не просив. Але в мене було одне прохання: мені сказали, що це прохання буде задоволене. Я просив і першу особу, і цю. І мені сказали, що все буде нормально. Я не знаю, що тепер робити...».

Голос Могильова (сміється): «Ха-ха. Добре, цю тему обговоримо. Домовилися, добре!»

Міністр Луценко посадив Миколу Іллічова у крісло начальника кримської міліції
(RadioSvoboda.Ua)
Реакція Юрія Луценка була миттєвою: «Після цієї розмови начальник управління з кадрової роботи може писати заяву, я так розумію. Питання №1 в Криму: ті призначення, які зроблені під диктовку бандитських структур, мають бути скасовані. Бандити не призначатимуть керівництво Криму!»

«Мені тікати нікуди»

Саме це завдання – очистити кримську міліцію і весь Крим від залишків організованого криміналітету, отримав від міністра новий керівник кримського главку МВС, 51-річний корінний кримчанин Микола Ільїчов. У 90-ті роки, коли начальником кримської міліції був Геннадій Москаль, він очолював управління внутрішніх справ в Ялті і Сімферопольському районі, потім керував Севастопольською і Запорізькою міліцією.

Новий виконувач обов’язків начальника кримської міліції Микола Ільїчов пообіцяв, що служитиме чесно і не втече з Криму: «Це непросте рішення і це не найлегші часи для кримської міліції. Зі мною не станеться, як в тому анекдоті: нацарював на сто рублів і втік. Мені тікати нікуди. Я народився на цій землі, тут моя родина, тут поховані мої батьки. Я служитиму закону, інтересам України та народу України, тим, хто мешкає в Криму».
XS
SM
MD
LG