Доступність посилання

ТОП новини

Українська столиця має нового-старого начальника міліції – генерала Віталія Ярему


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко офіційно представив його у суботу особовому складу київської міліції. Він вже працював на цій посаді до призначення міністром внутрішніх справ Василя Цушка.

Міністр у своєму виступі окреслив 5 головних завдань, на яких, насамперед, має зосередити свою увагу столична міліція. Це, передусім, боротьбі з корупцією та економічною злочинністю, а також з незаконним обігом наркотиків в Києві, зокрема, з реалізацією аптеками трамадолу та інших нарковмісних препаратів.

Окремим пунктом міністр окреслив наведення порядку на дорогах Києва. Так, за його словами, найближчим часом буде видано окремий указ МВС, який до внесення змін до закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху дозволятиме співробітникам ДАІ вилучати посвідчення у водіїв, які несуть серйозну загрозу на автошляхах.

До четвертого пункту головних завдань Ю. Луценко відніс боротьбу з незаконною міграцією. За його словами, Київ сьогодні потерпає від 10 тисяч іноземців, які займаються нелегальним бізнесом та криміналом, більше того, створюють етнічні злочинні угруповання.

Останнім головним завданням столичної міліції Ю. Луцекно назвав боротьбу з контрабандою. При цьому він зауважив, що вирішення цього питання належить до компетенції СБУ, однак, без оперативних напрацювань міліції боротися з таким явищем важко.

Торкаючись кадрового питання, Ю. Луценко ще раз підкреслив, що не чинитиме кардинальних чисток міліції, однак кадрові перестановки відбуватимуться стільки, скільки потрібно.

Окремим пунктом, звертаючись до особового складу столичної міліції, Ю. Луценко окреслив можливість утримуватися від жодної необґрунтованої критики на адресу попереднього керівництва. «Ви всі повинні займатися міліцейською справою», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG