Доступність посилання

ТОП новини

Воїслав Коштуніца: ЄС має вибрати між тіснішими зв’язками з Сербією чи підтримкою незалежності Косова


Одне виключає інше, наголосив Прем’єр-міністр Сербії. Він також застеріг, що рішення Євросоюзу надіслати до Косова свою місію до остаточного врегулювання майбутнього статусу краю без згоди Сербії поставить стосунки між ними під загрозу.

Одне виключає інше, наголосив Прем’єр-міністр Сербії.

Він також застеріг, що рішення Євросоюзу надіслати до Косова свою місію до остаточного врегулювання майбутнього статусу краю без згоди Сербії поставить стосунки між ними під загрозу.

Водночас Президент Косова Фатмір Сейдіу надіслав листа до міністра закордонних справ Словенії Дімітрія Рупела з закликом узятися за вирішення косовської проблеми.

Словенія, єдина з колишніх югославських республік, яка є членом Європейського Союзу, з 1 січня перебрала піврічне головування в ЄС.

Як очікують, наступними місяцями Косово проголосить незалежність від Сербії. Більшість країн Євросоюзу і Сполучені Штати Америки готові визнати цю незалежність, навіть якщо її не затвердить Рада Безпеки ООН. Сербія виступає категорично проти такої можливості. Її підтримує Росія, яка має в Раді Безпеки право вето.
XS
SM
MD
LG