Доступність посилання

ТОП новини

Через сильний шторм і мороз Міжвідомча комісія українського уряду тимчасово заборонила рух суден Керченською протокою


Сила вітру наразі сягає 25-30 метрів за секунду, температура повітря – 3-8 градусів морозу, шторм 5-6 балів, висота хвиль – до 3 метрів.

Заборона діятиме до встановлення безпечних для судноплавства погодних умов.

Зараз сила вітру наразі сягає 25-30 метрів за секунду, температура повітря – 3-8 градусів морозу, шторм 5-6 балів, висота хвиль – до 3 метрів.


За повідомленням кримського управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, з тих самих причин пошук у морі зниклих безвісти моряків затонулого болгарського судна «Ванесса» сьогодні не відновили.

Негода не дозволила рятувальникам вийти в море і підняти в повітря вертоліт для пошуку моряків.

За даними кримського управління МНС України, в районі Керченської протоки та в Азовському морі під прикриттям східної берегової лінії перебуває 59 суден. Сьогодні ж рятувальникам вдалося зняти з мілини і відвести у безпечне місце судно «Сільвер» під камбоджийським прапором, яке учора вітром зірвало з якоря.

Рятувальники повідомили, що пошук зниклих моряків «Ванесси» поки що триває лише на узбережжі Азовського моря і Керченської протоки. Водночас, в Керчі працює створена учора Кабінетом міністрів України Міжвідомча комісія на чолі із міністром транспорту Йосипом Вінським.

На борту судна «Ванесса» перебували 11 людей: 10 болгарських моряків та один – український лоцман.

Наразі вдалось врятувати одну людину і підняти тіла ще двох, доля решти 8, у тому числі українця, залишається невідомою.

Тим часом, у Керченськiй протоцi сiла на мiлину російська баржа «Різо» із вугіллям.

Вчора вона через сильний вітер і п''ятибальний шторм відірвалась вiд буксира i почала дрейфувати, але сигналу «SOS» не подавала.

Про це повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій України.

Загрози для екiпажу, судна та навколишнього середовища немає.

На місці аварії працюють два буксира.

******** У листопаді через подібний сильний шторм у Керченській протоці і поблизу Севастополя зазнали аварій понад десяток суден. Загинули і пропали безвісти 23 моряки. Із затонулих кораблів у море потрапили майже дві тисячі тонн нафтопродуктів і близько 7 тисяч тон сірки.

Матеріали до теми:

• Катастрофа у Керченській протоці – оцінка Єврокомісії • У Криму ліквідовують наслідки кораблетрощ і підраховують збитки. Хто платитиме? • “Нечисте море”. Розлив нафтопродуктів у Керченській протоці може зірвати курортний сезон у Криму, - твердять екологи
XS
SM
MD
LG