Доступність посилання

ТОП новини

У Криму триває пошук екіпажу болгарського судна, яке затонуло вчора в Азовському морі на півночі Керченської протоки


На кримському узбережжі Азовського моря працюють 11 пошукових бригад загальною чисельністю близько 100 осіб, у морі поблизу мису Казантип працює морський буксир «Нептунія». Кількість пошукових бригад планують збільшити.

Аварія сталася в північній частині Керченської протоки, у 20 кілометрах від Варзовського буя
На кримському узбережжі Азовського моря працюють 11 пошукових бригад загальною чисельністю близько 100 осіб, у морі поблизу мису Казантип працює морський буксир «Нептунія».

Кількість пошукових бригад планують збільшити.

Водночас через погану погоду в повітря неможливо підняти пошуковий вертоліт.

Поблизу Керченського півострова сильний вітер і завірюха, температура повітря 10–12 градусів морозу, повідомили в Головному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій України в Криму.

На борту судна «Ванесса» під прапором Болгарії перебували 11 осіб: 10 болгарських моряків та один український лоцман.

Наразі вдалось врятувати одну людину і підняти тіла ще двох. Доля решти 8, у тому числі українця, залишається невідомою.

У Керчі працює створена вчора Кабінетом Міністрів України Міжвідомча комісія на чолі з міністром транспорту Йосипом Вінським.

Через сильний шторм і мороз ця комісія заборонила рух суден Керченською протокою до встановлення безпечних для судноплавства погодних умов.

******** У листопаді через подібний сильний шторм у Керченській протоці і поблизу Севастополя зазнали аварій понад десяток суден. Загинули і пропали безвісти 23 моряки. Із затонулих кораблів у море потрапили майже дві тисячі тонн нафтопродуктів і близько 7 тисяч тон сірки.

Матеріали до теми:

• Катастрофа у Керченській протоці – оцінка Єврокомісії • У Криму ліквідовують наслідки кораблетрощ і підраховують збитки. Хто платитиме? • “Нечисте море”. Розлив нафтопродуктів у Керченській протоці може зірвати курортний сезон у Криму, - твердять екологи
XS
SM
MD
LG