Доступність посилання

ТОП новини

Новий парламент Косова склав присягу й готовий проголошувати незалежність краю


Наступну сесію призначили на середу, тоді ж має відбутись голосування за прем’єр-міністра і призначення нового кабінету міністрів.


Парламентарі у п’ятницю підписали листи присяги й закрили засідання до середи. Того дня вони мають обирати Прем’єр-міністра і уряд краю.

Демократична партія Косова колишнього лідера косовських повстанців і очікуваного нового прем’єра краю Хашіма Тачі повторила, що Косово врешті неминуче проголосить незалежність.

«Косово стоїть на правильному шляху, і цей процес невідворотній. Він має повну міжнародну підтримку. Вся позитивна енергія об’єдналася, і дуже скоро ми здійснимо крок, який сповнить наші прагнення здобути державність. І також ми йдемо до заможнішого життя наших громадян», – заявив Хашім Тачі.

Друга найбільша партія краю, Демократична ліга Косова нинішнього Президента краю Фатміра Сейдіу, теж підтримує досягнення незалежності Косова навіть шляхом її самопроголошення.

Більшість країн Євросоюзу і Сполучені Штати Америки готові визнати цю незалежність, навіть якщо її не затвердить Рада Безпеки ООН. Сербія виступає категорично проти такої можливості. Її підтримує Росія, яка має в Раді Безпеки право вето.
XS
SM
MD
LG