Доступність посилання

ТОП новини

53 гірники із шахти імені Засядька повторно звернулися до Донецької лікарні профзахворювань протягом святкових днів


Головний лікар закладу Євген Гладчук заявив, що шахтарі проходять повторне обстеження для отримання актів, необхідних для оформлення інвалідності.

Головний лікар закладу Євген Гладчук заявив, що шахтарі проходять повторне обстеження для отримання актів, необхідних для оформлення інвалідності.

Стан гірників пан Гладчук вважає задовільним. Наразі у донецьких лікарнях перебувають 67 гірників та рятувальників, які постраждали від вибухів на шахті імені Засядька. Саме сьогодні кабінет міністрів вирішує майбутню долю шахти. Після призначення на посаду прем’єр-міністра Юлія Тимошенко повідомила, що нова державна комісія з’ясовуватиме причини аварії, а також вирішуватиме питання соціальних виплат родинам загиблих та постраждалим шахтарям. Адже Тимошенко отримала у Донецьку численні скарги на дії попереднього складу комісії саме через невирішені питання компенсацій.

У перші дні після аварії кілька шахтарів, які постраждали від вибуху у вересні 2006 року, намагалися зустрітися з попереднім головою комісії Андрієм Клюєвим. Ці люди протягом року не змогли засвідчити свою інвалідність.

Наприкінці листопада – початку грудня минулого року під час аварій на шахті імені Засядька загинули 106 гірників.

Сьогодні стало відомо, що Державний комітет із промислової безпеки ініціює перегляд договору оренди підприємства.
XS
SM
MD
LG