Доступність посилання

ТОП новини

Інформація про можливе перепоховання рабі Нахмана в Єрусалимі наразі не підтвердилась


Ще 15 років тому тодішній Президент України Леонід Кравчук під час свого візиту до Єрусалима запропонував хасидам перепоховати кості рабі Нахмана в Єрусалимі. Хасиди категорично відмовились, бо, згідно із заповітом рабі Нахмана, переносити його прах заборонено.

Ще 15 років тому тодішній Президент України Леонід Кравчук під час свого візиту до Єрусалима запропонував хасидам перепоховати кості рабі Нахмана в Єрусалимі. Це мав би бути символічний дружній акт з боку України, до того ж, безкоштовний.

Хасиди категорично відмовились, бо, згідно із заповітом рабі Нахмана, переносити його прах заборонено. Таким залишається ставлення більшості хасидів і сьогодні.

У зв’язку із господарчими проблемами навколо уманської хасидської святині, де щороку збираються десятки тисяч прочан-хасидів, у певних ізраїльських колах з’явились чутки про ідею перепоховання мощів рабі Нахмана в Єрусалимі. Однак, на думку експертів зі справ хасидизму, такі чутки не мають під собою серйозного підґрунтя, адже жоден ізраїльський уряд не піде проти волі віруючих.

Тож прах рабі Нахмана залишиться в Умані.
XS
SM
MD
LG