Доступність посилання

ТОП новини

Як повертатимуть гроші вкладникам Ощадбанку СРСР? Якою має бути нова Конституція і хто її напише? Як змінювався Київ упродовж останніх 8 років?


Дар’я Марченко Київ, 10 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Як повертатимуть гроші вкладникам Ощадбанку СРСР? Якою має бути нова Конституція і хто її напише? Як змінювався Київ упродовж останніх 8 років? До цих та інших тем звернулась сьогодні українська преса.


Кабінет Міністрів під проводом Юлії Тимошенко вже практично має з чим «прориватися» до народу – вчора ухвалили за основу програму діяльності Кабміну «Український прорив: для людей, а не політиків». Чим ще займались урядовці на своєму першому після Нового року засіданні? Читайте у газеті «Україна молода».

Новий уряд таки дотримає обіцянки повернути знецінені внески колишнього Ощадбанку СРСР. Щоправда, готівкою видадуть не більше від тисячі гривень. Яким чином повертатимуть решту грошей, дізнаєтесь з газети «Вечірні вісті».

Намагаючись створити нову українську конституцію, Віктор Ющенко наступає на ті ж граблі, що і його попередник Леонід Кучма, стверджують журналісти «Газети 24». Позицію лідера держави з цього питання висловив в інтерв’ю виданню радник Президента, член Вищої ради юстиції Степан Гавриш.

Діоксин і полоній вже неактуальні – заступника Генпрокурора Миколу Голомшу намагались отруїти ртуттю. Концентрація випарів цієї речовини в його робочому кабінеті перевищувала норму у кілька разів, розповів сам Голомша в коментарі газеті «Факти».

За останні кілька років Київ утратив щонайменше два десятки книгарень і книжкових видавництв. Що з’явилось у столиці і що знищила або не завершила міська влада з 1999 до 2007 року, підраховують журналісти газети «Україна молода» у матеріалі «Місто уповільненої дії».

А про те, як забудовуватимуть Київ, зокрема його центр, цього року, пише газета «Сегодня».

Майже кожному з нас хоч раз доводилося чути слова «пороблено» і «причина». 70 відсотків українців вірять в існування «якоїсь сили», але мало хто з клієнтів ворожок знає, що саме це слово походить від слова «ворог», застерігає «Голос України» у рубриці «Обережно: магія!»

Міжнародну премію Галілео Галілея вперше дали українському вченому. Професора Олега Ангельського з Чернівецького національного університету вшанували за найвагоміший внесок у розвиток оптики за минулий рік. Дізнатись більше про визначного українця зможете з газети «Вечірні Вісті».
XS
SM
MD
LG