Доступність посилання

ТОП новини

Президент США прибув на палестинські території для зустрічі з палестинським Президентом


У місті Рамаллі на Західному березі Йордану Джорджа Буша зустрів Махмуд Аббас. Буш також має відвідати традиційне місце народження Ісуса Христа в Вифлеємі. Це перший візит Джорджа Буша як Президента США до Ізраїлю й палестинських територій у намаганні забезпечити ізраїльсько-палестинську мирну угоду до закінчення його терміну в січні наступного року.

У місті Рамаллі на Західному березі Йордану Джорджа Буша зустрів Махмуд Аббас.

Буш також має відвідати традиційне місце народження Ісуса Христа в Вифлеємі.

Візит відбудеться за охорони тисяч працівників палестинської поліції через погрози ісламістських радикалів влаштувати Бушеві «несподіванку».

Це перший візит Джорджа Буша як Президента США до Ізраїлю й палестинських територій у намаганні забезпечити ізраїльсько-палестинську мирну угоду до закінчення його терміну в січні наступного року.

Учора в Єрусалимі американський лідер провів переговори з керівництвом Ізраїлю.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт заявив на спільній прес-конференції, що його країна зробить усе можливе для реалізації мирного плану «Дорожня карта», який передбачає створення незалежної палестинської держави.

Водночас, за словами Ольмерта, мир можливий тільки за умови припинення терору.

Ізраїль вимагає від палестинського керівництва покласти край насильству проти ізраїльтян, серед того й ракетним обстрілам ізраїльської території зі Смуги Гази, яку Махмуд Аббас не контролює від захоплення її радикальним угрупованням «Хамас» у червні минулого року.

Джордж Буш висловив сподівання на якнайшвидше досягнення ізраїльсько-палестинської угоди.

Президент США здійснює поїздку країнами Близького Сходу. До 16 січня він має відвідати Кувейт, Бахрейн, Саудівську Аравію, Об’єднані Арабські Емірати і Єгипет.
XS
SM
MD
LG