Доступність посилання

ТОП новини

Костянтин Бородін: Скасовуючи ліцензію посередницької компанії «Укргаз-Енерго», уряд спробує ввести на ринок газу нових посередників


Таку думку висловив в інтерв’ю Радіо Свобода колишній речник Мінпаливенерго за попереднього складу Кабміну. Бородін звертає увагу, що в новому уряді на чолі державної акціонерної нафтогазової компанії опинилися представники двох найбільших газотрейдерів України. Учора з посиланням на неназвані джерела в цьому міністерстві повідомляли про можливе скасування урядом Юлії Тимошенко ліцензії «Укргаз-Енерго» на постачання газу.


Таку думку висловив в інтерв’ю Радіо Свобода колишній речник Мінпаливенерго за попереднього складу Кабміну.

Учора з посиланням на неназвані джерела в цьому міністерстві повідомляли про можливе скасування урядом Юлії Тимошенко ліцензії «Укргаз-Енерго» на постачання газу.

Як вважає Бородін, цим кроком пропонується обмежити ліцензію «Укргаз-Енерго» на продаж газу на внутрішньому ринку до «якоїсь незначної кількості» – з тим, щоб «примусити компанію продавати десь 90% газу не кінцевому споживачеві, а якомусь посередникові, який буде посередником між імпортером та споживачем газу».

Бородін звертає увагу, що в новому уряді на чолі державної акціонерної нафтогазової компанії опинилися представники двох найбільших газотрейдерів України.

«Хто цим посередником буде? Давайте подивимося на кадрові призначення уряду Тимошенко. Головою „Нафтогазу України“ призначають топ-менеджера корпорації „Індустріальний союз Донбасу“ Олега Дубину, виконувачем обов’язків його першого заступника призначають колишнього віце-президента корпорації „Інтергаз“, що, як відомо, належала Ігореві Бакаю, Ігоря Діденка», – сказав Костянтин Бородін.

Наразі Україна купує імпортний газ через посередника «РосУкрЕнерго». До українських споживачів паливо доходить через іще одного посередника, компанію «Укргаз-Енерго», яка є спільним підприємством «РосУкрЕнерго» і «Нафтогазу».

Національна комісія регулювання електроенергетики позаминулого року видала «Укргаз-Енерго» ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом протягом 5 років.
XS
SM
MD
LG