Доступність посилання

ТОП новини

Генсек НАТО не впевнений у приєднанні України до Плану дій щодо членства вже в квітні і закликає продовжити нинішню програму Інтенсифікованого діалогу


Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер «просто не знає», якими будуть підсумки саміту Північноатлантичного союзу в Бухаресті в квітні цього року щодо України, а також Грузії. «На сьогодні моя порада така: необхідно використовувати Інтенсифікований діалог до кінця», – додав він.

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер «просто не знає», якими будуть підсумки саміту Північноатлантичного союзу в Бухаресті в квітні цього року щодо України, а також Грузії.

Про це він заявив учора в Брюсселі на щорічній зустрічі з журналістами.

«На сьогодні моя порада така: необхідно використовувати Інтенсифікований діалог до кінця», – додав він.

Яап де Гооп Схеффер звернув увагу на той факт, що в Україні не так давно було сформовано новий уряд, із яким союз НАТО поки що «не встановив контакт». «Але це відбудеться незабаром», – висловив сподівання генсек НАТО.

Нещодавно Президент України Віктор Ющенко висловлював думку, що Україна може приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО на саміті Північноатлантичного союзу в Бухаресті у квітні 2008 року.
XS
SM
MD
LG