Доступність посилання

ТОП новини

У Закарпатті сьогодні розпочався традиційний фестиваль «Червене вино»


Надія Петрів Ужгород, 11 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в місті Мукачеві, що в Закарпатській області, стартує фестиваль «Червене вино». Його вже визнають найкращим винним фестивалем в Україні, і на нього другий рік поспіль приїжджає Президент України Віктор Ющенко.

Традиційно в Мукачеві на центральній площі дегустують найкращі вина гості фестивалю «Червене вино»
(RadioSvoboda.ua)
Фестиваль «Червене вино» заснували 13 років тому. Традиційно його проводять одразу після Різдвяних свят.

На центральній вулиці Мукачева виставляють свої найкращі винні вироби усі закарпатські винороби – і колективні господарства, і приватники. Приміром, торік свої напої презентували понад 50 закарпатських виноробiв. Передбачають, що цього року їх буде щонайменше на два десятки більше.

Ще одна показова цифра: торік на фестивалі продали понад 100 тисяч літрів вина. А цього року журнал Playboy назвав цей фестиваль одним із найкращих в Україні.

За найкраще вино – поросятко

Продажеві передує дегустація – всі винороби наливають свої вироби усім охочим. Нерідко серед вин трапляються справді рідкісні й смачні.

А в рамках фестивалю проходить безліч конкурсів, різдвяних вистав, місцеві виконавці співають своїх пісень, а місцеві майстрині до вина готують закарпатські страви й смажать шашлики. Поміж тим, на свято приїжджають ще й колядники з багатьох районів, вони також веселять гостей.

Апогеєм усього цього є визначення найкращого винного напою в кількох номінаціях. Переможець уже традиційно отримує в подарунок… поросятко.

Торік фестиваль відвідав Президент України Віктор Ющенко. Цього року він також приїжджає
(RadioSvoboda.ua)
Другий рік поспіль на фестиваль приїжджає Віктор Ющенко

Фестиваль триватиме з 11 по 14 січня. У неділю, 13-го, фестиваль і Мукачево прийматиме важливих гостей – на свято вже другий рік поспіль приїде Президент України Віктор Ющенко. Торік він дегустував закарпатські вина, цього року має такі ж наміри.

Разом із Віктором Ющенком свято має відвідати ще й угорський Президент Ласло Шойом.
XS
SM
MD
LG