Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує, що можливість її приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО таки розглянуть у квітні на саміті НАТО в Бухаресті


Заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий наголосив, що, на думку Віктора Ющенка, Україна вже вичерпала формат Інтенсифікованого діалогу з НАТО.


У п’ятницю заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий заявив, що, на думку Віктора Ющенка, Україна вже вичерпала формат Інтенсифікованого діалогу з НАТО.

За його словами, зараз дипломатичними каналами триває робота зі штаб-квартирою НАТО, з головними країнами НАТО, щоб з’ясувати, наскільки реально Україна може приєднатися до Північноатлантичного союзу.

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер заявив у четвер в Брюсселі на щорічній зустрічі з журналістами, що «просто не знає», якими будуть підсумки саміту Північноатлантичного союзу в Бухаресті в квітні цього року щодо України, а також Грузії.

Він додав, що радить Україні далі «використовувати Інтенсифікований діалог до кінця».

У грудні минулого року Президент Віктор Ющенко висловлював думку, що Україна може приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО на саміті Північноатлантичного союзу в Бухаресті у квітні 2008 року.
XS
SM
MD
LG