Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: Фоноскопічну експертизу «плівок Мельниченка» має здійснити ФБР США


Микола Мельниченко вважає, що записи, які він, за його твердженням, таємно здійснив у кабінеті тодішнього Президента України Леоніда Кучми, мають свідчити, зокрема, про причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе представників тодішнього найвищого керівництва держави. Експертиза мала б підтвердити чи заперечити дотепер не встановлену автентичність цих записів.


Про це є рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи, нагадав Олександр Медведько. За його словами, зараз триває визначення персонального складу експертів.

При здійсненні експертизи візьмуть до уваги й протокол відтворення подій із записувальним пристроєм, яке відбулося в грудні минулого року за участі самого колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка в колишньому кабінеті Леоніда Кучми.

А січні цього року здійснять відтворення подій за участі низки українських посадовців, додав Медведько в суботу.

За його словами, правоохоронці продовжують розшук колишнього генерала МВС Олексія Пукача, якого вважають керівником групи виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе 2000 року.

Замовників і організаторів убивства досі не встановили.

Микола Мельниченко вважає, що записи, які він, за його твердженням, таємно здійснив у кабінеті тодішнього Президента України Леоніда Кучми, мають свідчити, зокрема, про причетність до вбивства журналіста представників тодішнього найвищого керівництва держави.

Експертиза мала б підтвердити чи заперечити дотепер не встановлену автентичність цих записів.
XS
SM
MD
LG