Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині міжрайонна природоохоронна прокуратура розпочала перевірку за фактом погіршення якості питної води у Нікополі


Двох посадовців уже притягнули до адміністративної відповідальності. На якість питної води у міській постачальній мережі мешканці Нікополя почали скаржитись іще напередодні Нового року.

Двох посадовців уже притягнули до адміністративної відповідальності.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, за результатами досліджень у воді виявили перевищення норм за показником «запах»: як кажуть експерти, причина цього – надлишок сірководню. Подальшу перевірку правоохоронці провадять, залучивши фахівців санстанції.

Крім того, вже встановили, що лабораторія міськводоканалу Нікополя не забезпечувала належного щогодинного відстежування якості питної води.

До адмінвідповідальності притягнули начальників Нікопольського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства та хіміко-бактеріологічної лабораторії.

На якість питної води у міській постачальній мережі мешканці Нікополя почали скаржитись іще напередодні Нового року. За їхніми словами, вода, що текла з кранів, мала специфічних нудотний запах: люди боялися не те що пити, навіть мити руки чи посуд.

Санітарні лікарі тоді заспокоювали: вода відповідає нормативам державного стандарту, і загрози здоров’ю населення немає.

За офіційними даними, медики не зареєстрували фактів погіршення самопочуття нікопольців, пов’язаних із вживанням питної води.

Населення Нікополя складає майже 150 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG