Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко запевняє, що виплата відшкодувань вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР не спровокує інфляції, а терміни цієї виплати не обмежені


Вона назвала виплату заощаджень в Україні «безпрецедентним кроком у країнах СНД».

«Жодних інфляційних наслідків від цих виплат не буде», – заявила Прем’єр-міністр у телевізійному виступі в неділю.

За її словами, всі виплати знецінених заощаджень достеменно розраховані Міністерствами економіки і фінансів і пройшли всі необхідні експертизи.

Тимошенко також заявила, що кошти для виплат з’явилися і внаслідок того, що її урядові за 10 днів вдалося вилучити «істотну частину» тіньових фінансових операцій. «Ми істотно збільшили доходи за рахунок боротьби з корупцією, ухилення від сплати податків», – сказала вона.

Прем’єр-міністр висловила впевненість, що заощадження повернуть протягом двох років.

Тимошенко вкотре закликала людей не створювати ажіотаж, наголосивши, що терміни виплат «абсолютно не обмежені», і їх можна отримати і через місяць чи два.

Якщо у вкладника з тієї або іншої причини відсутня ощадна книжка, то свій внесок він зможе одержати за документами, які збереглися в «Ощадбанку», пояснила вона.

Прем’єр повідомила, що на сьогодні зареєструвалося понад мільйон вкладників, і гроші їм уже перераховані на їхні рахунки.

Протягом одного-двох місяців уряд планує прийняти постанову, що дозволить цими грішми оплачувати навчання, товари і послуги, додала Тимошенко.

Вона назвала виплату заощаджень в Україні «безпрецедентним кроком у країнах СНД».
XS
SM
MD
LG