Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української тижневої преси


Дар’я Марченко Київ, 14 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – З ким товаришують українські депутати? Навіщо Президенту Ринат Ахметов? З якою метою російська металургійна компанія скуповує українські підприємства? Про це та інше – в огляді тижневої преси.


Депутати живуть подвійним життям: сваряться на людях, проте товаришують у реальному житті. Вони ж бо єдина каста, за межами якої важко знайти гідних друзів. Про зв’язки народних обранців розповідає «Кореспондент».

Опозиціонер і найбагатша людина України Ринат Ахметов дуже потрібний як Президентові Віктору Ющенку, так і Прем’єрові Юлії Тимошенко. Вони обидва, в свою чергу, потрібні Ахметову. Навіщо? Розмірковують журналісти журналу «Фокус».

Перспектива України у зовнішній політиці полягає в наближенні до Європи, отриманні членства в НАТО і розвитку добросусідських відносин з Росією, США та Польщею. Своїм поглядом на зовнішньополітичний курс України з журналістами «Дзеркала тижня» поділився міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Тіньову торгівлю земельними ділянками не можна викорінити. Це визнає навіть голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко. В інтерв’ю «Контрактам» вона повідомила, хто і як торгує землею в обхід мораторію, і розповіла про будівництво нової окружної дороги у Києві, у рамках якого у декого доведеться відчужувати землю.

Найбільшій металургійній компанії Росії «Evraz Group» довго не щастило в Україні. Вона претендувала на місцеві підприємства, але щоразу компанію обходили конкуренти. Однак наприкінці минулого року їй вдалось заволодіти шістьма українськими підприємствами металургійного сектору. Який інтерес має російська компанія в Україні, дізнаєтесь зі статті «Червона спека» у тижневику «Контракти».

Прогнозувати стратегію дій найвпливовіших людей українського бізнесу – справа невдячна, адже у їхні плани завжди може втрутитись політика. Однак експерти «Інвестгазети» звернулись до зірок і проаналізували особисті гороскопи Сергія Тарути, Рината Ахметова, Ігоря Коломийського та інших відомих підприємців, щоб оцінити перспективи їхніх компаній у поточному році.

Звичайні екскурсійні тури втрачають актуальність. Сьогодні в моді подієвий туризм. Враження від побаченого на національних святах, виставках і змаганнях є найяскравішою формою пізнавання світу. Свою версію календаря подієвих подорожей пропонує «Інвестгазета».
XS
SM
MD
LG