Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я двох ув’язнених, які вчинили спробу самоспалення у колонії на Львівщині, задовільний


Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Львівської обладміністрації по роботі з правоохоронними органами Зенон Котик, засуджені на довічно протестували проти вилучення у них мобільних телефонів. За версією львівських правозахисників, причиною самопідпалення стали нелюдські умови утримання, а ще жорстокість адміністрації колонії.

Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Львівської обладміністрації по роботі з правоохоронними органами Зенон Котик, засуджені на довічно протестували проти вилучення у них мобільних телефонів.

В’язні порушили режим утримання — користуватись мобільними телефонами у колонії суворого режиму заборонено, зазначив посадовець у розмові.

Тут засуджені перебувають довічно. Однак Зенон Котик назвав умови утримання засуджених далекими від європейських норм. За версією львівських правозахисників, причиною самопідпалення стали нелюдські умови утримання, а ще жорстокість адміністрації колонії. У листопаді 18 в’язнів голодували 5 днів поспіль на знак протесту через погані умови утримання. Засуджені вимагали від керівництва колонії припинити застосування тортур і насильства.

У Сокальській колонії суворого режиму відбувають покарання за особливо тяжкі злочини переважно молоді професійні злочинці. Тому режим їхнього утримання посилений.

Раніше Вінницька правозахисна група повідомляла, що в’язні вимагали терміново провести експертизу питної води в колонії.
XS
SM
MD
LG