Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські «нашоукраїнці» не можуть порозумітись між собою


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 14 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Дніпропетровську конфлікт між обласною та міською організаціями «Нашої України». Міські «нашоукраїнці» стверджують, в очікуванні позачергових місцевих виборів обласні партійні функціонери вирішили «почистити» лави організації і позбутися незручних для себе колег.

Про існування непорозумінь всередині регіональної організації «Нашої України» першими заговорили члени міського осередку. Вони заявили – наразі їх практично перестали інформувати про те, що відбувається в обласній партійній організації, не запрошують на конференції та збори, не повідомляють про рішення. Причину такого ставлення міські «нашоукраїнці» пояснюють просто: на їхню думку, обласне керівництво партії надумало позбутися частини людей в міській організації, замінивши їх на зручніших, які й посядуть крісла депутатів після нових місцевих виборів.

Голова Дніпропетровського міського осередку «Нашої України» Олександр Доброгорський каже: те, що відбувається всередині регіональної організації, важко назвати демократією: «Всі перебувають в очікуванні перевиборів міської та обласної рад. У зв’язку з цим масові виходи з партії, примусове виключення тих, хто чинить спротив. Одним словом демократичні процедури грубо порушуються. Фактично партійна організація перетворюється на фірму. Це дуже болісно спостерігати».

Покласти край суперечкам може тільки столичне керівництво?

В обласній організації «Нашої України» усі звинувачення відкидають. Голова регіонального осередку партії Віктор Гноєвий стверджує, до колег з міської організації та фракції у міській раді є претензії, тому зараз їхню роботу розпочала перевіряти спеціальна партійна комісія.За словами пана Гноєвого, належить з’ясувати, як міські «нашоукраїнці» насправді відстоюють інтереси виборців та партії, як вони відвідують сесії та інші депутатські зібрання, провадять фінансову діяльність. Що ж до розколу всередині регіональної партійної організації, каже він, то його немає.

«Розколу немає. Є просто люди, які випали з процесу, і це їхні проблеми. Але є колектив партійців, основна маса яких готові працювати на вибори, що ймовірно будуть, місцеві дострокові», – заявив голова регіонального осередку партії Віктор Гноєвий .

На спробу контролювати їхню роботу депутати міської організації «Нашої України» відреагували гостро, створення контрольної комісії назвали спробою «дискретизації» і «рейдеського захоплення» міського осередку.

Конфлікт зайшов у глухий кут, переконаний керівник фракції «Наша Україна» в міській раді Сергій Рибалка, він сподівається, що покласти край суперечкам може тільки столичне керівництво: «Депутати написали звернення керівникові нашої партії В’ячеславові Кириленку, і ми сподіваємось, що після свят сюди приїде комісія, котра детально з’ясує ситуацію. А ця ситуація може призвести до того, що у Дніпропетровську може стати дві міські партійні організації».

Між тим дострокові вибори до обласної та міської рад у Дніпропетровську під великим питанням. Ініційовані місцевими «бютівцями», вони поки не знайшли підтримки в столиці. Між тим експерти мають сумніви у тому, що такі вибори вигідні дніпропетровським «нашоукраїнцям». Приміром, за даними останнього соціологічного дослідження Інституту Горшеніна, нині в обласному центрі «Нашій Україні» симпатизує менше 6 відсотків виборців.
XS
SM
MD
LG