Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив список із 28 підприємств для першочергової приватизації


Усі об’єкти планують продати з відкритих аукціонів, заявила прем’єр Юлія Тимошенко. Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов повідомив, що цей перелік із 28 підприємств не остаточний.

До списку ввійшли, зокрема, Одеський припортовий завод і «Укртелеком».

Усі об’єкти планують продати з відкритих аукціонів, заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

«Більше в Україні не буде ніяких напівтіньових або тіньових приватизацій, і всі об’єкти будуть приватизовані абсолютно прозоро, виключно на відкритих аукціонах, і ніякого тіньового лобізму у моделях приватизації наш уряд не допустить», – заявила вона.

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов повідомив, що цей перелік із 28 підприємств не остаточний. За його словами, до нього ввійшли тим часом підприємства, що, за інформацією Фонду держмайна, найбільш підготовлені до приватизації.

«Я хочу зазначити, що приватизація відбуватиметься виключно через аукціони – жодних закритих конкурсів, жодних механізмів, які могли б обмежити прихід інвесторів до України. Тільки той інвестор, який дає максимальну ціну і бере на себе виконання соціальних зобов’язань, внесених до урядового договору, – тільки той має перемогти», – наголосив Турчинов.

У державному бюджеті на 2008 рік закладені понад 8 з половиною мільярдів гривень надходжень від приватизації.

Окрім цього, ще 12 мільярдів гривень від приватизації обраховуються у позабюджетних соціальних програмах.
XS
SM
MD
LG