Доступність посилання

ТОП новини

На які компроміси готова піти Тимошенко? Чому українці відкривають рахунки за кордоном? Дивні властивості свяченої води.Огляд преси


Ірина Біла Київ, 17 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чого навчив 2005 рік Віктора Ющенка і Юлію Тимошенко? Хто дає дозвіл на відкриття закордонного рахунку? Чому у вітчизняних риболовів криза?


Газета «Україна молода» стверджує, що в нинішньому уряді існує «водорозділ» на кшталт того, що пролягав у 2005 році між людьми Ющенка й Тимошенко. Але при цьому обидві сторони, навчені минулими помилками, говорять про порозуміння, яке не вдасться зруйнувати. Тимошенко дивує своєю покірністю, що дає Ющенкові підстави заявляти на всіх рівнях: в Україні досягнута єдність поглядів Президента, Прем''єра і Голови Верховної Ради. Подробиці надруковані в статті «Мода на терплячість, або На які компроміси готова піти Тимошенко у своєму бажанні «влади заради слави»?».

У держбюджеті на потреби апарату державного управління справами виділено коштів майже стільки ж, скільки на всю українську культуру, стверджує газета «Факти».

Для того, щоб відкрити рахунок в іноземному банку, потрібні дозволи і Нацбанку, і СБУ. Але, як стверджує «Газета 24», майже усі українці ігнорують ці правила і відкривають рахунки за кордоном не звітуючись перед державою. Серед причин непрості процедури узгоджень. Про них докладніше можна ознайомитись із публікації «Українці відкривають рахунки за кордоном нелегально».

У вітчизняних риболовів криза, переконує читачів газета «День». У загальному обсязі рибного господарства колишніх країн СНД частка «живого срібла», виловленого українськими рибалками, стрімко наближається до 1% від загального вилову у країнах СНД. Тоді як за радянських часів вона становила 23%. Якщо справа піде так і далі, зазначають фахівці, то за кілька років можна взагалі попрощатися з поняттям «вітчизняна риболовна галузь». На цьому наголошується в матеріалі «Не ловиться».

Свячена вода має дивні властивості. Дещо цікаве, пов’язане зі святом Водохреща, розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Зі святою водою та молитвою».

У цьому ж числі парламентська газета пропонує читачам узгодити плани своєї відпустки з прогнозом погоди на 2008 від знаного синоптика-аматора з Луцька Володимира Лиса. Про майбутні примхи природи читайте в матеріалі «Вікно відчинив, а навстріч — листя зелене...».
XS
SM
MD
LG