Доступність посилання

ТОП новини

Кримський парламент затвердив бюджет: чи всі задоволені?


Володимир Притула Сімферополь, 16 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Кримський парламент сьогодні на позачерговій сесії ухвалив республіканський бюджет автономії на нинішній рік. Ухвалив, попри застереження Представництва Президента України в Криму. Втім, виглядає, що і парламентська більшість, і пропрезидентські сили залишилися задоволені бюджетом.

79 голосів із 82 віддали депутати за бюджет Криму на 2008 рік. Як виявилося, проти проголосували лише 2 депутати – по одному з фракцій Народного Руху та Компартії.

Лідер комуністичної фракції В''ячеслав Захаров пояснив це так: «Державний бюджет України, а він транспорується і на кримський бюджет, є реалізацією передвиборних обіцянок Юлії Тимошенко. І ми з цим погодитися не можемо. Ми не взаємодіємо з «помаранчевою» владою ні в яких сферах».

Відповідь на це голови фракції БЮТу Тетяни Звєрєвої була миттєвою: «Фракція комуністів заявила про те, що вони не голосують за бюджет. Насправді результат голосування показав, що лише двоє проголосували проти та один утримався. І всі присутні голосували. Щось не виходить, хлопці. Якщо ви заявляєте, то виконуйте, або ж не займайтесь…».

Чим не рекомендувала займатися комуністам пані Звєрєва – залишилося таємницею, але їй аплодували й «регіонали». За неофіційною інформацією, усі пропозиції фракції БЮТ у проекті бюджету були враховані.

Рухівець незадоволений великими витратами на утримання місцевої влади

Врахував «блакитний» уряд автономії і більшість пропозицій «помаранчевої» фракції Народного руху, але один із її лідерів Леонід Пилунський голосував теж проти.

Леонід Пилунський
Леонід Пилунський: «На фінансування представницької і виконавчої влади Криму виділяється коштів більше, аніж у Донецькій чи Дніпропетровській – на 30-50 мільйонів! Але зачекайте ж, у Донецькій області 5 мільйонів населення і значно більший економічний потенціал. А ось витрати на владу – на 30 мільйонів менші, аніж у Криму».

Напередодні з цього ж приводу висловлювало стурбованість Представництво Президента України в Криму. Сьогодні воно офіційно ніяк не коментувало ухвалення бюджету, але, за неофіційними даними, ця президентська структура залишилася задоволеною тим, що головний фінансовий документ Криму передбачає підтримку не тільки російської, але й української мови, культури та освіти.

А голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко підвищення майже на 30% бюжетних асигнувань на владні структури Криму пояснив так: «Збільшення витрат на утримання представницьких і законодавчих органів влади АРК пов’язане з ухваленням Кабміном України рішення про підвищення заробітної плати. По суті, ми виконуємо постанову Кабінету міністрів».
XS
SM
MD
LG