Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія може розпочати переговори з Україною про зону вільної торгівлі ще до її вступу до СОТ


Так вважає речник Комісара ЄС з торгівлі Пітер Пауер. Він нагадав, що у середу Комісар ЄС з торгівлі Пітер Мандельсон і український віце-прем’єр-міністр Григорія Немиря вирішили усі питання у їхній дискусії щодо вступу України до Світової організації торгівлі: «Ця домовленість відкриває нині шлях для остаточного схвалення членами СОТ вступу України, після ратифікації угод про вступ Україна стане членом СОТ. А Євросоюз розпочинає нині переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі з Україною. На ці переговори ми маємо мандат від Ради ЄС від 22 січня 2007 року», – заявив один із прес-секретарів Єврокомісії.


Так вважає речник Комісара ЄС з торгівлі Пітер Пауер. Він нагадав, що у середу Комісар ЄС з торгівлі Пітер Мандельсон і український віце-прем’єр-міністр Григорія Немиря вирішили усі питання у їхній дискусії щодо вступу України до Світової організації торгівлі.

Пітер Пауер: «Ця домовленість відкриває нині шлях для остаточного схвалення членами СОТ вступу України, після ратифікації угод про вступ Україна стане членом СОТ. А Євросоюз розпочинає нині переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі з Україною. На ці переговори ми маємо мандат від Ради ЄС від 22 січня 2007 року».

На зустрічі у Лондоні 16 січня Комісар ЄС з питань торгівлі Пітер Мандельсон і віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря досягли згоди щодо остаточних умов вступу України до СОТ. Після ратифікації угод про вступ Україна стане 152 членом СОТ.

Євросоюз завершив двосторонні переговори з Україною щодо вступу до СОТ у 2003 році. Після цього він продовжив працювати з Україною у рамках багатосторонньої робочої групи, що розглядає усі заявки на вступ до СОТ, з кількох питань, включаючи гарантії щодо погодженого зниження ставок вивізного мита на деякі види сировини.

Членство у СОТ забезпечить Україні гарантований доступ до ринків інших країн-членів СОТ, включаючи Євросоюз, а також сприятиме розширенню торговельних контактів і залученню нових інвестицій, додали у представництві.
XS
SM
MD
LG