Доступність посилання

ТОП новини

Британія називає «непорядними» дії Росії, які змусили закрити відділення Британської Ради


Керівник Британської Ради Мартин Дейвидсон повідомив, що організація призупиняє діяльність своїх відділень у Санкт-Петербурзі і Єкатеринбурзі через «кампанію залякування» її російських працівників із боку російської влади. Учора їх викликали на співбесіди до Федеральної служби безпеки Росії.

Керівник Британської Ради Мартин Дейвидсон повідомив у четвер, що організація призупиняє діяльність своїх відділень у Санкт-Петербурзі і Єкатеринбурзі через «кампанію залякування» її російських працівників із боку російської влади. В середу їх викликали на співбесіди до Федеральної служби безпеки Росії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Дейвид Мілібанд назвав ці дії «плямою на репутації» Росії. За його словами, Британія «стривожена» такими діями.

«Замість того, щоб звернутися до суду, російська влада вдалася до залякування працівників Британської Ради. Я впевнений, що парламент поділяє гнів і тривогу нашого уряду через дії російської влади. Схожі вчинки були в часи Холодної війни, але ми щиро вважали, що це все вже позаду», – заявив міністр.

Словенія, яка нині головує в Європейському Союзі, в заяві від імені ЄС закликала Росію дозволити «вільну діяльність» Британської Ради.

Росія минулого тижня висунула до Британії вимогу закрити відділення Британської Ради на підставі нібито незаконної діяльності. Лондон відкинув вимогу Москви й заявив, що вона порушує двосторонні й міжнародні домовленості.

Матеріали до теми:

• Дії Росії проти Британської Ради – «пляма на репутації» Кремля
XS
SM
MD
LG