Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МВС Юрiй Луценко заявив, що не вибачатиметься перед мером Києва Леонiдом Черновецьким i розповів свою версію інциденту


«Я не збираюся вибачатися перед мерзотниками i злочинцями», – заявив Юрій Луценко в ефiрi телеканалу «Iнтер» в п''ятницю ввечерi.


«Я не збираюся вибачатися перед мерзотниками i злочинцями», – заявив Юрій Луценко в ефiрi телеканалу «Iнтер» в п''ятницю ввечерi.

«Я не вибачатимуся, оскiльки вважаю, що це абсолютно пiдлий вчинок – оббрехати мене за те, чого я не робив», – наголосив вiн.

Юрій Луценко повiдомив, що на засiданнi РНБО в п''ятницю вiн, «не називаючи жодного прiзвища, навiв приклади повного земельного беззаконня i розкрадання тисяч гектарів безцiнної київської землi чиновниками».

За словами мiнiстра, вiн запропонував створити спецiальну слiдчу групу для розслiдування подiбних фактiв, до якої увiйшли б представники МВС, прокуратури, СБУ.

«Я завершив свiй виступ, i пiсля цього взяв слово Черновецький, який сказав дослiвно: «Луценко вимагав у мене землю нiбито для мiлiцiонерiв, а якби я її не дав – обiцяв арештувати мого сина», – зазначив мiнiстр.

«Я був у шоцi. Я зустрiчався з Леонідом Черновецьким двiчi – на сесiї Київради i у себе в кабiнетi», – заявив Луценко.

За його словами, Черновецький ще до свого обрання на посаду київського мiського голови зателефонував йому. «Вiн менi повiдомив, що колишнiй київський прокурор тисне на мiлiцiонера з тим, щоб вiн заарештував перед виборами сина Степана за пiдозрою у причетностi до «Елiта-Центр», – сказав Юрій Луценко.

«Я дав команду київськiй мiлiцiї допитати Степана Черновецького пiсля виборiв, щоб це не було використано в полiтичному протистояннi», –повiдомив Юрій Луценко. «I коли вiн (Л.Черновецький) сьогоднi брутально використав це, зробивши з бiлого чорне – я був шокований. Я сказав, що це брехня», – додав вiн.

За словами Юрія Луценка, пiсля цього минуло 20 хвилин, засiдання РНБО завершилося, i Президент разом з керiвниками вiдомств виїхав.

«Я покликав пана Черновецького i сказав, що вiн брехун, що вiн просто негiдник у цiй ситуацiї, оскiльки так нормальнi люди не чинять. I за це я отримав удар у спину абсолютно нечесного, мерзенного звинувачення – пiсля цього пан Черновецький пiдло вдарив мене по колiну, яке у мене болить ще з часiв Майдану», – заявив Юрій Луценко.

Вiн також повiдомив, що звернувся до лiкарнi й «зробив усi необхiднi дiї, щоб заактувати» завданi йому тiлеснi ушкодження.

Юрій Луценко розповiв, що у вiдповiдь «дав ляпаса» Леонідові Черновецькому. «Я дав ляпаса Черновецькому – це бачили всi губернатори – вiдкритою долонею, чоловiчого ляпаса людинi, яка бреше i яка пiдло дiє на посадi київського мiського голови», – зазначив Юрій Луценко.

«Я не збираюся вибачатися, i вважаю, що вчинив як людина, як громадянин, i врештi-решт як Луценко», – ще раз наголосив мiнiстр.

А за версією мера Києва Леоніда Черновецького, котру він розповів в ефірі телеканалу «Інтер», Луценко накинувся на нього зненацька, ударив у пах і по обличчю. Черновецький назвав інцидент, що стався, жахом, але не уточнив, чи буде звертатися до суду.
XS
SM
MD
LG