Доступність посилання

ТОП новини

Долю Фіделя Кастро вирішать 24 лютого – на першому засіданні нового кубинського парламенту


Таку заяву зробив виконуючий обов''язки президента Куби Рауль Кастро в неділю в ході парламентських виборів.

Таку заяву зробив виконуючий обов''язки президента Куби Рауль Кастро в неділю в ході парламентських виборів.

Жителі Куби обирають у неділю 614 депутатів Національної асамблеї. Останнім часом Ф. Кастро, який керував країною з 1959 року, неодноразово давав зрозуміти, що може піти у відставку, проте безпосередньо про це не заявляв.

Зокрема, в грудні 2007 року у зверненні до парламенту він зазначив, що був прив''язаний до влади, але життя змінило його погляди. У тому ж посланні Ф. Кастро закликав народ підтримати його брата Рауля.

Раніше команданте оголошував в аналогічному листі, що не повинен заважати молодим.

Напередодні парламентських виборів Ф. Кастро заявив, що почувається недостатньо здоровим, щоб виступати з промовами або брати участь в кампанії. «Роблю, що можу – пишу», – зазначив він у зверненні до громадян, поширеному через місцеві ЗМІ.

У липні 2006 року президент Куби і генсек компартії країни переніс хірургічну операцію, пов’язану, за офіційною версією, з шлунково-кишковою кровотечею, і відтоді не брав участі в жодному публічному заході, включаючи першотравневу демонстрацію і День революції. Замість Фіделя на них був присутній Рауль, міністр оборони і віце-президент Куби, якому тимчасово передали владу.
XS
SM
MD
LG