Доступність посилання

ТОП новини

Польська сторона винна у чергах на пунктах пропуску «Ягодин-Дорохуськ», заявляють українські митники


За словами директора Департаменту організації митного контролю Сергія Семки, на польському пропускному пункті транспорт проходить митний контроль повільно через недостатню кількість митників.

За словами директора Департаменту організації митного контролю Сергія Семки, на польському пропускному пункті транспорт проходить митний контроль повільно через недостатню кількість митників. Зокрема, у «Дорохуську» на зміні працюють 14 працівників, за штатної чисельності – 25.

Тим часом керівник Ягодинської митниці Віталій Кучман повідомив Радіо Свобода, що нині на цьому пункті пропуску вантажівки з польського боку приймають трохи інтенсивніше, аніж до страйку водіїв.

Віталій Кучман: «Тільки трошки розрядилося, але не до кінця – черги дуже великі, рух мало інтенсивний. І те, що сьогодні вони вирішують ці проблеми за рахунок того, що з других пунктів пропуску перекинули людей – повністю змінити й нормалізувати ситуація не вдається. Ми не можемо вийти на середню цифру спроможності пропуску транспортних засобів, яка була – тисячу вантажівок. Тільки 500».





Минулого тижня майже 100 польських водіїв заблокували в’їзд у пункт пропуску Дорохуськ на території Польщі, вимагаючи активнішої роботи митників. Польській митниці не вистачає людей, через те що працівники не задоволені зарплатнею.
XS
SM
MD
LG