Доступність посилання

ТОП новини

Хто переніс візит Юлії Тимошенко в Москву? Чи існує розкол у «Нашій Україні - Народній самообороні»? Яке найсерйозніше питання в дискусіях «натовців» про Україну?


Ірина Біла Київ, 24 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Віктору Ющенку вдалося перенести візит Юлії Тимошенко в Москву.Що діється в «Нашій Україні - Народній самообороні»? В українській медицині не вистачає кадрів – яка головна причина?


Віктору Ющенку вдалося перенести візит Юлії Тимошенко в Москву. В оточенні прем’єра запевнюють, що вилетіти в «білокам’яну» їй завадила застуда. Однак, як пише газета «Діло», справжня причина – засідання українсько-російської міждержавної комісії за участю Президента України, яке має відбутися вже в лютому. Таким чином, В. Ющенко зможе особисто контролювати хід «газових» перемов. Подробиці – в статті «Чому Тимошенко не поїхала в Москву».

Призначення Раїси Богатирьової секретарем РНБО відкрило внутрішньопартійні таємниці Партії регіонів. Як стверджує газета «Вечірні вісті», у регіоналів серйозні внутрішні розбіжності. Які саме — уточнює автор статті «Ахметов «підстригає» Януковича під нуль».

А «Газета 24» пише про розкол у «Нашій Україні – Народній Самообороні». Утім, це в розмові з журналістами заперечує народний депутат Ігор Кріль, якого називають людиною Балоги. Він також стверджує, що незабаром у блоці, навпаки, не залишиться нікого, хто б не підтримував Президента.

У цьому ж числі «Газета 24» пише, що сьогодні НАТО опинилося перед серйозним вибором. Надати Україні план дій стосовно членства – і посваритися з Росією. Або відмовити – і отримати звинувачення в потаканні Москві. Як стверджує видання, російський фактор на сьогодні є найсерйознішим у дискусіях «натовців» про Україну.

В українській медицині не перший рік триває парадоксальна ситуація з кадровим забезпеченням. Як стверджує газета «Україна молода», університети щороку випускають тисячі лікарів різних спеціалізацій, які, за бажанням, могли б закрити всі «дірки» в галузі. Але в лікарнях та поліклініках усе одно залишається багато вакансій. Замість того, щоб іти на роботу до державного медзакладу, фахівці «осідають» у приватній клініці, вирушають за кордон чи знаходять інший вид заробітку. Але проблема полягає не лише в цьому.Про це йдеться в матеріалі «Фальшива грамота».
XS
SM
MD
LG