Доступність посилання

ТОП новини

У конкурсній програмі 37-го кінофестивалю в Роттердамі (Нідерланди) вперше бере участь український фільм


Світова прем’єра стрічки режисера-дебютанка Ігоря Подольчака «Меніни» відбудеться в п’ятницю, 25 січня.

Світова прем’єра стрічки режисера-дебютанта Ігоря Подольчака «Меніни» відбудеться в п’ятницю, 25 січня.

В анонсі до фестивалю сказано: «"Меніни" – стрічка знаного українського художника Ігоря Подольчака. Його мистецький досвід відчувається від першої до останньої сцени фільму... Дивитися цей фільм – справжнє задоволення».

За словами самого режисера, який виступає одночасно й автором сценарію та продюсером, «прем’єра фільму в рамках конкурсної програми Роттердамського фестивалю є закономірною і важливою, адже цей фестиваль сфокусований на нових трендах розвитку кіно як мистецтва. Це, співзвучно досить радикальній концепції проекту "Менін"». Ігор Подольчак зазначив, що: «Меніни» свідомо є кіно-відео наслідуванням іспанського художника 17 століття Дієґо Веласкеса.

У фільмі головні ролі виконують Микола Вересень, Любов Тимошевська, Ганна Яровенко.

Ігор Подольчак вперше виступає в ролі режисера. Як художник – він лауреат 23-х міжнародних виставок. Його твори представлені у 26 музеях світу. У 1993 році Подольчак був першим художником Землі, чия виставка пройшла на борту космічної станції «Мир».

Кінофестиваль у Роттердамі вважають найліберальнішим і нонконформістським кінофорумом Європи. Він триватиме до 3 лютого. Загалом у конкурсній програмі 15 стрічок.
XS
SM
MD
LG