Доступність посилання

ТОП новини

Більшість населення України майже нічого не знає про СНІД


Такий висновок зробили сьогодні на міжнародному медіа-саміті в Києві.

Такий висновок зробили сьогодні на міжнародному медіа-саміті в Києві.

Щодня в Україні реєструють понад сорок нових випадків інфікування ВІЛ. Але при цьому, за даними аналітичного центру «Соціоконсалтінг», про шляхи передачі імунодефіциту людини знають тільки 12 відсотків опитаних.

Тому головною метою саміту одна з його організаторів, експерт українського центру «Інтермедіа» Тетяна Юрченко, назвала об’єднання зусиль для «інформаційної війни» проти СНІДу.

Голова Комітету з протидії ВІЛ-СНІДові Василь Петренко хвалив позицію нинішнього уряду: «Проблеми, пов’язані з епідемією, сьогодні вирішуються на найвищому державному рівні в Україні. І нинішній міністр – вельмишановний Василь Князевич – взяв під свою безпосередню опіку питання ВІЛ і СНІДу. І я, як голова відповідного комітету, і мої співробітники відчувають його турботу кожен день, зранку і до пізнього вечора».

Примусити державу активніше протистояти ВІЛ-інфекції можуть саме засоби масової інформації, вважає голова Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Володимир Жовтяк: «Представники ЗМІ є тією гілкою влади, яка через яку ми можемо добитись позитивних, адекватних рішень від нашого уряду, від чиновництва. Тих рішень, від яких залежать життя сотень тисяч людей у нашій країні».

На 1 січня цього року лише офіційно зареєстрованих ВІЛ-позитивних нарахували 122 тисячі.

Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.
XS
SM
MD
LG