Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вимагає вiд Генпрокурора невiдкладного розслiдування трагедiї на Рівненщині, унаслідок якої загинули 6 молодих людей


В нiч на недiлю пiд час проходження пасажирського потягу № 43 сполученням «Київ-Iвано-Франкiвськ» було смертельно травмовано шестеро осiб. Молодi люди вiком 17-20 рокiв поверталися пішки залiзничним полотном додому в село Здовбиця з клубу, що знаходиться в сусідньому селi. «Прошу невiдкладно вжити вичерпних заходiв для розслiдування обставин цього трагiчного випадку i притягнення винних осiб до вiдповiдальностi», – зазначено в листi Президента на iм''я Генпрокурора.


В нiч на недiлю пiд час проходження пасажирського потягу № 43 сполученням «Київ-Iвано-Франкiвськ» було смертельно травмовано шестеро осiб. Молодi люди вiком 17-20 рокiв поверталися пішки залiзничним полотном додому в село Здовбиця з клубу, що знаходиться в сусідньому селi.

«Прошу невiдкладно вжити вичерпних заходiв для розслiдування обставин цього трагiчного випадку i притягнення винних осiб до вiдповiдальностi», – зазначено в листi Президента України на iм''я Генерального прокурора Олександра Медведька.

А головi Рiвненської облдержадмiнiстрацiї Вiктору Матчуку Президент доручив «вжити невiдкладних органiзацiйних заходiв для надання всебiчної допомоги сiм''ям загиблих».

Тим часом, в управлінні взаємодії із засобами масової інформації «Укрзалізниці» повідомили, що вини залізниці, за попередніми даними, у цій трагедії немає. Машиніст потяга, помітивши сторонніх на колії, дав звуковий сигнал і застосував екстрене гальмування. Однак, згідно із графіком руху, потяг їхав зі швидкістю 90 кілометрів на годину, при цьому гальмівний шлях становить близько 900 метрів, тому наїзду на людей уникнути не вдалося, зазначають в «Укрзалізниці».
XS
SM
MD
LG