Доступність посилання

ТОП новини

Чим загрожує регулярне блокування Верховної Ради? Які варіанти розвитку подій прогнозують аналітики з БЮТ? Чи часто спілкуються між собою українці і росіяни?


Ірина Біла Київ, 29 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чим загрожує регулярне блокування Верховної Ради? Які варіанти розвитку подій прогнозують аналітики з БЮТ? Чи часто спілкуються між собою українці і росіяни? Це деякі з тем сьогоднішньої української преси.


Регулярне блокування роботи головного законодавчого органу країни може призвести або до нового парламентського виборчого «перезавантаження», або до створення так званої широкої коаліції з участю Партії регіонів. Такі прогнози після тижневого ступору у Верховній Раді все активніше лунають у залах і кулуарах парламентської будівлі. Про них і не тільки газета «День» розпитує в екс-прем’єра Валерія Пустовойтенка. Інтерв’ю називається «Валерій Пустовойтенко: „Влади в нашій державі фактично немає“».

Виявляється, жителі України і Росії дуже мало спілкуються. 66% росіян і понад 40% українців не мають ні особистих, ні професіональних контактів із жителями іншої держави. Більшість українців і росіян жодного разу не були в сусідній країні після 1991 року. А регулярно перетинають російсько-український кордон лише 5% жителів Росії і 9% України. Більше з соціологічними дослідженнями знайомить читачів «Газета 24» у матеріалі «Росіяни і українці оцінюють один одного переважно завдяки ТБ».

Газета «Сегодня» дізнавалася, де візьме кошти новий уряд, щоб забезпечити дешеві кредити на житло. Чіткої відповіді газетярам знайти не вдалося. Але урядовці запевнили, що все проясниться після приїзду Юлії Тимошенко з Брюсселя. Публікація має заголовок «Прем’єр обіцяє знести „хрущовки“ і дати дешеві кредити».

Джерело інформації, близьке до керівництва БЮТ, повідомило газеті «Экономические известия», що в Блоці аналізують кілька варіантів розвитку подій. Один із них реалізується, якщо Юлію Тимошенко достроково знімуть із посади прем’єра. Подробиці – в матеріалі «Президент може позбутися крісла».

Тепер у кожному регіоні України за роботою міліції спостерігатимуть ставленики міністра, правозахисники і юристи. Докладніше про цю ініціативу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та шляхи її реалізації переповідає газета «Вечірні вісті».

А газета «Діло» продовжує досліджувати, де за кордоном українцям вигідно мати нерухомість і як дешевше її придбати. Сьогодні розповідь про Іспанію.
XS
SM
MD
LG