Доступність посилання

ТОП новини

Головними тезами виступу в Президента США Конгресі були пропозиції щодо оздоровлення американської економіки та війна в Іраку


Джордж Буш виступив зі своїм останнім на цій посаді щорічним посланням до нації – підсумковою промовою «Про стан країни». У ній він згадав і Україну.

Джордж Буш виступив зі своїм останнім на цій посаді щорічним посланням до нації – підсумковою промовою «Про стан країни».

Загальний стан країни Президент визначив як міцний.

Чільними темами, що їх виокремив Джордж Буш, були економічні проблеми і війна в Іраку.

В економічному розділі він закликав Конгрес без дальшого зволікання ухвалити план економічних стимулів, запропонованих Білим Домом із метою відвернути загрозу сповільнення промислового розвитку країни.

Щодо Іраку, то Президент заявив, що збільшення кількості американських військ минулого року дало позитивні наслідки, і це дасть змогу повернути звідти додому найближчим часом 20 тисяч американських солдатів.

За словами Буша, зовнішня політика США «ґрунтується на чітких засадах: ми вважаємо, що коли народи мають можливість вибирати, то вони вибирають свободу і мир».

«За останні 7 років ми були свідками надихаючих моментів в історії свободи. Ми бачили, як громадяни Грузії та України обстоювали своє право на справедливі та чесні вибори. Ми бачили, як афганці, звільнившись від тиранії талібів, обирали свого Президента і новий парламент. Ми бачили, як іракці святкували свою свободу», – сказав Джордж Буш.

Це було останнє звернення Джорджа Буша до конгресменів на посаді Президента США. У листопаді відбудуться президентські вибори, і з наступною промовою у січні 2009 року виступить наступник Буша.
XS
SM
MD
LG