Доступність посилання

ТОП новини

Чому політики заговорили про дострокові вибори? Хто хоче реформувати українське судочинство? У чому принади зимової риболовлі?


Ірина Біла Київ, 30 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чому політики заговорили про дострокові вибори? Хто хоче реформувати українське судочинство? У чому принади зимової риболовлі? Читайте про це в сьогоднішніх українських газетах.


Політики знову дружно заговорили про ймовірність дострокових виборів у Верховну Раду. Причина, як пояснює газета «Сегодня», суперечності Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, а також бажання Партії регіонів взяти реванш за невдалі вибори восени 2007 року.

Уряд Юлії Тимошенко готується ліквідувати вищі спеціалізовані суди. Президент намагається їх зберегти, як і свій контроль за судовою системою. Більше про нову концепцію судочинства і про ставлення до неї голови держави розповідає газета «Діло» в матеріалі «Президент і прем’єр схопилися за суддівську мантію».

Голову Фонду держмайна Валентину Семенюк знову звинуватили у корупції. Цього разу, як стверджує газета «Вечірні вісті», аргументи надто серйозні, і, схоже, пані Валентину, котра нині у шлюбній відпустці, чекає безнадійно зіпсований медовий місяць. Подробиці – у матеріалі «Заводи – капіталістам, прибутки – соціалістці».

У світі намітилась цікава тенденція: лідери держав запускають авторські теле- і радіошоу. Чимало з них стають телезірками лише після закінчення політичної кар’єри. Але, як зазначає «Газета 24», деяким вдається поєднувати шоу-бізнес із керуванням країною. Конкретні приклади подані в публікації «Політики змінюють професію».

Автомобілів на українських дорогах із кожним роком більшає, комплектуючі до них мають постійний попит у споживачів. Тож не дивно, що виробництво автозапчастин – один із ринків, які в Україні розвиваються найдинамічніше, зауважує газета «Голос України». На цьому сегменті ринку легально працює понад 100 підприємств. Але є ще й велика кількість напівлегальних кустарних виробництв. Докладніше про них ідеться в матеріалі «„Цунамі“ пройшлося по автозапчастинах».

Професіонали кажуть: рибалити треба цілий рік. Для багатьох непосвячених лишається таємницею, в чому «філософська суть» зимової риболовлі? Виявилося, в тому, що в цей час «мисливця» і рибу розділяє найменша відстань – 10–20 сантиметрів льоду. Більше про принади зимового «тихого полювання» розповідає газета «Україна молода» у статті «Рибний день на крижині».
XS
SM
MD
LG