Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина більше не хоче звітувати перед податківцями у «паперовому» вигляді – тільки в електронному, через Інтернет


Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар зажадав від керівництва Державної податкової адміністрації України запровадження в регіоні «пілотного» проекту з організації прийому податкової звітності винятково через електронну пошту.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар зажадав від керівництва Державної податкової адміністрації України запровадження в регіоні «пілотного» проекту з організації прийому податкової звітності винятково через електронну пошту. Крім керівника податкової Сергія Буряка, офіційне звернення керівник регіону спрямував і до Міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Віктор Бондар констатував: закон «Про електронний цифровий підпис» в Україні був ухвалений ще чотири роки тому, однак величезна кількість бухгалтерів все ще змушені оббивати пороги податкової, аби здати звітність на паперових носіях.

За словами Віктора Бондаря, перехід на «електронну» звітність міг би сприяти викоріненню корупції: прямий контакт платників податків з податковими інспекторами зводиться до мінімуму.

Торік в області із чотирьох тисяч суб’єктів господарювання податківцям звітували через Інтернет лише трохи більше 300.
XS
SM
MD
LG