Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок Україна вступає до СОТ


Генеральна рада Світової організації торгівлі на своєму засіданні 5 лютого схвалить вступ України. Відтак Україна матиме півроку, до 4 липня, щоб ратифікувати всі документи про її вступ. Україна офіційно стане членом Світової організації торгівлі через 30 днів після ратифікації. Президент України Віктор Ющенко планує бути присутнім на засіданні Генеральної ради СОТ. Переговори про вступ до СОТ Україна почала 1993 року. Вступ до СОТ дасть Україні доступ до експортних ринків на сприятливіших умовах, ніж досі, а також право брати участь у формуванні правил світової торгівлі.


Генеральна рада Світової організації торгівлі на своєму засіданні 5 лютого схвалить вступ України.

Відтак Україна матиме півроку, до 4 липня, щоб ратифікувати всі документи про її вступ.

Україна офіційно стане членом Світової організації торгівлі через 30 днів після ратифікації.

Президент України Віктор Ющенко планує бути присутнім на засіданні Генеральної ради СОТ.

Голова Робочої групи зі вступу України, представник Чилі Маріо Матус раніше заявив, що процес переговорів був «тривалий і напружений і вимагав від України непростих політичних рішень».

Вступ до СОТ дасть Україні доступ до експортних ринків на сприятливіших умовах, ніж досі, а також право брати участь у формуванні правил світової торгівлі.

Поза межами СОТ залишається Росія та Іран.

Світова організація торгівлі наразі має 151 члена. Україна може стати 152-м або 153-м, залежно від того, чи встигне ратифікувати необхідні документи раніше, ніж африканська держава Кабо-Верде, вступ якої до СОТ уже затвердили.

Переговори про вступ до СОТ Україна почала 1993 року.

Матеріали до теми:

•&nbsp Чи підтримуватимуть парламентарі ратифікацію угоди з СОТ? • Світова організація торгівлі: точка зору українських виробників •&nbsp Умов вступу до СОТ не знають навіть експерти •&nbsp Після офіційного вступу України до СОТ, Євросоюз готовий розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі • СОТ і Україна
XS
SM
MD
LG