Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ поволі «декомунізується» силами самих жителів (фотогалерея)

Дніпропетровськ, який називають «заповідником символів радянської доби», неохоче прощається зі своїм комуністичним минулим. «Декомунізація» міста відбувається поволі й в основному силами небайдужих жителів. Вони вдаються до різних заходів задля позбавлення від тоталітарної спадщини – від радикальних, як-то скидання пам’ятників з п’єдесталів, до «лагідних» – самочинної зміни табличок назв вулиць, розфарбовування об’єктів в синьо – жовті кольори.

Водночас цього тижня в міськраді оприлюднили розпорядження мера, що визначає перелік об’єктів на демонтаж комунальними службами. У списку 46 пам’ятників, меморіальних знаків та дощок, однак це далеко не всі об’єкти, які ще нагадують в місті про епоху тоталітаризму.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, у травні його підписав президент Петро Порошенко.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG